Yayın Tarihi: 13.01.2025 15:15

Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları tarafından program öğrencileri ile birlikte 13.01.2025 tarihinde Isparta İli Eğirdir İlçe’ sinde bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne (MAREM) ve Treko Meyve Suyu Fabrikası’na teknik gezi düzenlenmiştir. MAREM ziyareti kapsamında kurum yöneticileri ve kurumda çalışan alanında uzman personel tarafından, kurum tanıtılarak yapılan çalışmalar anlatılmıştır. Toprak ve Su Kaynakları, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Pomoloji ve Hasat Sonrası Fizyolojisi Laboratuvarlarında yapılan analizler hakkında öğrencilere bilgi verilmiştir.

Sonrasında Treko Meyve Suyu Fabrikası’na ziyarette bulunulmuş ve firma yetkilileri tarafından öğrencilere fabrikanın genel işleyişi hakkında bilgi verilmiştir.  Firmada çalışan gıda mühendisleri, meyve kabulünden başlayarak sıkma, pastörizasyon, dolum ve paketleme aşamalarına kadar olan süreçleri detaylı bir şekilde anlatmıştır. Öğrenciler, üretim aşamalarını yakından gözlemleme fırsatı yakalamanın yanında, kullanılan makineler hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı bulmuştur. Gıda Mühendisleri tarafından fabrika gezisi sırasında öğrencilere, üretim esnasında kalite kontrol süreçlerinin nasıl yapıldığı ve doğrudan tüketiciye ulaşan ürünlerin hangi aşamalardan geçtiği aktarılmıştır.

MAREM yöneticileri ve kurumda çalışan alanında uzman personele ve Treko Meyve Suyu Fabrikası yetkilileri ile mühendislerine ISUBÜ Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı adına öğrencilerimize aktardıkları değerli bilgileri ve rehberlikleri yanında öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri sahada uygulamalı olarak görme şansı sundukları için teşekkür ederiz.