Gelendost Meslek
Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları
tarafından program öğrencileri ile birlikte 13.01.2025 tarihinde Isparta İli
Eğirdir İlçe’ sinde bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne (MAREM)
ve Treko Meyve Suyu Fabrikası’na teknik gezi düzenlenmiştir. MAREM ziyareti
kapsamında kurum yöneticileri ve kurumda çalışan alanında uzman personel
tarafından, kurum tanıtılarak yapılan çalışmalar anlatılmıştır. Toprak ve Su
Kaynakları, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Pomoloji ve Hasat Sonrası Fizyolojisi
Laboratuvarlarında yapılan analizler hakkında öğrencilere bilgi verilmiştir.
Sonrasında Treko
Meyve Suyu Fabrikası’na ziyarette bulunulmuş ve firma yetkilileri tarafından öğrencilere
fabrikanın genel işleyişi hakkında bilgi verilmiştir. Firmada çalışan gıda mühendisleri, meyve
kabulünden başlayarak sıkma, pastörizasyon, dolum ve paketleme aşamalarına
kadar olan süreçleri detaylı bir şekilde anlatmıştır. Öğrenciler, üretim
aşamalarını yakından gözlemleme fırsatı yakalamanın yanında, kullanılan
makineler hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı bulmuştur. Gıda Mühendisleri
tarafından fabrika gezisi sırasında öğrencilere, üretim esnasında kalite kontrol
süreçlerinin nasıl yapıldığı ve doğrudan tüketiciye ulaşan ürünlerin hangi
aşamalardan geçtiği aktarılmıştır.
MAREM yöneticileri ve kurumda çalışan alanında uzman personele ve Treko Meyve Suyu Fabrikası yetkilileri ile mühendislerine ISUBÜ Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı adına öğrencilerimize aktardıkları değerli bilgileri ve rehberlikleri yanında öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri sahada uygulamalı olarak görme şansı sundukları için teşekkür ederiz.