Yayın Tarihi: 07.06.2024 18:45

Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı tarafından Gıda Kariyer Günü Etkinliği Kapsamında  “Genç Yatırımcılara TKDK Destekleri” ve “Dünya Süt Günü” Konulu İki Konferans Düzenlenmiştir.

Yüksekokulumuzda 22 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen Gıda Kariyer Günü etkinliğinin ilk konferansı TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Yüksek Gıda Mühendisi Mehmet AKSU tarafından verilmiştir. Sayın AKSU, gençlere TKDK’nin tanıtımı ve işleyişi, farklı alanlarda verilen destekler ve bu desteklere başvuru şartları konularında ilgili detaylı bilgilendirme yapmıştır. Konuşmasını katılımcıların sorularını cevaplayarak sonlandırmıştır.

Dünya Süt Günü konferansında ise, Ünsüt Üretim ve Kalite Müdürü Yüksek Gıda Mühendisi Burçin FİŞEKÇİ, sütün ve süt ürünlerinin beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamış, piyasada süt ürünlerinin yıllara göre tüketiminden bahsetmiştir. Süt endüstrisindeki değerli tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmış ve bu sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimize tavsiyelerde bulunmuştur.

Programın sonunda Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Didem AKPINAR KANKAYA, Sayın Mehmet AKSU’ya ve Sayın Burçin FİŞEKÇİ’ye katılımları için teşekkürlerini sunmuştur. Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programının düzenlemiş olduğu Gıda Kariyer Günü etkinliğinde bizleri yalnız bırakmayan TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Yüksek Gıda Mühendisi Mehmet AKSU ve Ünsüt Üretim ve Kalite Müdürü Yüksek Gıda Mühendisi Burçin FİŞEKÇİ’ye teşekkürlerimizi sunarız.