Gelendost
Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı tarafından Gıda Kariyer Günü
Etkinliği Kapsamında “Genç Yatırımcılara
TKDK Destekleri” ve “Dünya Süt Günü” Konulu İki Konferans Düzenlenmiştir.
Yüksekokulumuzda
22 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen Gıda Kariyer Günü etkinliğinin ilk
konferansı TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Yüksek Gıda Mühendisi Mehmet AKSU
tarafından verilmiştir. Sayın AKSU, gençlere TKDK’nin tanıtımı ve işleyişi,
farklı alanlarda verilen destekler ve bu desteklere başvuru şartları
konularında ilgili detaylı bilgilendirme yapmıştır. Konuşmasını katılımcıların
sorularını cevaplayarak sonlandırmıştır.
Dünya
Süt Günü konferansında ise, Ünsüt Üretim ve Kalite Müdürü Yüksek Gıda Mühendisi
Burçin FİŞEKÇİ, sütün ve süt ürünlerinin beslenmede önemli bir yere sahip
olduğunu vurgulamış, piyasada süt ürünlerinin yıllara göre tüketiminden
bahsetmiştir. Süt endüstrisindeki değerli tecrübelerini öğrencilerimizle
paylaşmış ve bu sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimize tavsiyelerde
bulunmuştur.
Programın sonunda Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Didem AKPINAR KANKAYA, Sayın Mehmet AKSU’ya ve Sayın Burçin FİŞEKÇİ’ye katılımları için teşekkürlerini sunmuştur. Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programının düzenlemiş olduğu Gıda Kariyer Günü etkinliğinde bizleri yalnız bırakmayan TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Yüksek Gıda Mühendisi Mehmet AKSU ve Ünsüt Üretim ve Kalite Müdürü Yüksek Gıda Mühendisi Burçin FİŞEKÇİ’ye teşekkürlerimizi sunarız.